top of page
  • sosera

De (on)zin van de geboortelijst checklist

Wat is er nou leuker dan als aanstaande mama te shoppen en de babykamer in te richten?! Wij zijn er (nog steeds) dol op!

Het is heerlijk om leuke dingen te zoeken die het kamertje gezellig maken en een persoonlijke touch eraan geven. Sterker nog, zo is Sandra begonnen met So Sera.


Maar naast de leuke zaken voor in de babykamer, zoals alle heerlijke babykleertjes en prulletjes, heb je ook gewoon belangrijke en nuttige zaken nodig.

Online zijn tal van checklisten te vinden om er voor te zorgen dat jij als mama 2 be niets vergeet. Die lijsten zijn vaak enorm lang en uitgebreid; natuurlijk moet je een wiegje of ledikant kopen, maar de lijsten gaan veel verder.

Heb je echt 10 spuugdoekjes én 10 slabbetjes nodig?!

Daarom hebben wij onze volgers gevraagd wat er nou echt onmisbaar is en, nog belangrijker, wat er echt nutteloos is op die ellenlange geboorte uitzet-lijst.

Onmisbare zaken

Natuurlijk zijn er veel zaken die echt héél handig zijn: een voedingskussen, fijne rompertjes of kraamverband (ja sorry! Je hebt het echt nodig!). Maar er is eigenlijk maar 1 ding van de lijst wat bijna iedereen noemde...


Wat je echt nodig hebt en waar je er echt niet genoeg van kan hebben, zijn hydrofiele doeken! Ook wel hydrofiele luiers genoemd. En nee, dit zijn geen luiers... Hydrofiele doeken zijn zachte, dunne doeken die gemaakt zijn van 100% katoen. Je kunt ze echt voor alles gebruiken, maar dan ook echt voor AL-LES. Schrijven jullie mee?


Je kunt ze gebruiken als handdoek, om je kindje mee af te drogen (of jezelf, of de afwas.). Als verschoon-matje voor onderweg. Als dekentje of lakentje op een zomerse dag. Je kunt ze onder het hoofdje van je kindje leggen in de wieg. (Aangezien baby's nog wel eens een beetje spugen in bed. Op deze manier hoef je niet iedere keer het hoeslaken te vervangen.)


Als omslagdoek tijdens borstvoeding. Als zonnescherm, inbaker-doek, knuffeldoekje, slabbetje of spuugdoek...

Ennnnn.... Zorg dat je ook een paar XXL varianten hebt, want die zijn misschien wel nog handiger; deze kun je gebruiken als draagdoek, speel- of picknickkleed, tent, parasol, bedenk het maar!

Dus ja... hydrofiele doeken zijn echt onmisbaar!


Oh en mocht je door de hormonen, de nesteldrang of door wat voor reden dan ook, de drang voelen om ze te strijken: DOE HET NIET! De doeken werken het beste als ze niet gestreken zijn! Daarnaast ben je waarschijnlijk langer bezig met strijken dan dat ze schoon blijven…

Nutteloze zaken

En van de altijd handige hydrofiele doeken, komen we bij de meest nutteloze dingen op de lijst. Er zijn een aantal zaken die echt, echt, maar dan ook ECHT niet nodig zijn...

We beginnen met de spuugdoekjes! Wie heeft spuugdoekjes nodig als je huis vol ligt met leuke, handige hydrofiele doeken?


Wat er ook altijd op staat zijn sluitspelden.

Wait... WHAT??...

Waarvoor dan? Voor de ouderwetse luiers van vroegah? Geen idee! Als iemand het weet, we horen het graag in de comments!


En als afsluiter: kruikzakken! Ze blijven er maar op staan en ze zijn te koop in de leukste uitvoeringen... Maar de kraamhulp gaat je vertellen dat je ze niet mag gebruiken. Wat er dan om de metalen kruik gaat? 3x raden… een hydrofiele doek! (Snap je nu waarom dit een echte must have is?)

En er zijn ook zulke fijne, elektrische kruiken. Dan is die kruikzak pas echt overbodig!


Dus als je gaat shoppen, laat je niet gek maken door de "lijst", geniet! en vooral NO STRESS. De winkels zijn er ook gewoon nog na de bevalling en dan stuur je gewoon je partner, moeder of zus op pad voor de missende zaken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page